ADANA / KOZAN - Şehit Ziya Özkozanoğlu Ortaokulu

Nis

"Ulusal Egemenlik öyle bir ışıktır ki onun karşısında zincirler erir, taç ve tahtlar batar, yok olur!

Türk milletinin geleceği, bugünkü çocuklarının yorulmak bilmeyen çalışma azmi ile büyük ve parlak olacaktır."

Mustafa Kemal ATATÜRK

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı okulumuzda çeşitli etkinliklerle kutlandı. Programda emeği geçen Matematik öğretmenimiz Eren Tümer, Müzik öğretmenimiz Mehmet Ünal ve Beden Eğitimi öğretmenimiz Zuhal Ayhan Horoz'a ve öğrencilerimize teşekkür ederiz. Geleceğimizin ışığı olan çocuklarımızın bayramı ve egemenliğimiz kutlu olsun.

Mrt

Vatan toprağı için, ay yıldızlı bayrak için; millet için; istiklâlimiz, istikbâlimiz için; bizim için hayatlarının baharında “Bir gül bahçesine girer gibi kara toprağa giren” aziz şehitlerimiz, ruhunuz şad olsun! Sizleri saygı ve minnetle anıyoruz! Törende emeği geçen tüm öğretmen ve öğrencilerimize teşekkür ediyoruz.

Mrt

İstiklal Marşımızın, 12 Mart 1921 tarihinde TBMM tarafından kabul edilişinin 103. yılını ve Mehmet Akif ERSOY'u andık. TBMM'nin isteği ile Milli Eğitim Bakanlığının açtığı yarışmaya katılan 724 şiir arasından, büyük şair Mehmet Akif ERSOY'un yazmış olduğu şiir, 12 Mart 1921 tarihinde devletimizin ve milletimizin bağımsızlığının sembolü olan İstiklal Marşımız olarak kabul edilmiştir. Merhum Mehmet Akif ERSOY'un "Allah, bir daha bu millete İstiklal Marşı yazdırmasın.'' temennisiyle kaleme aldığı, İstiklal Marşı, Milli Mücadele ruhunu, Türk Milletinin Vatan aşkını, bağımsızlığa olan inancını en güzel biçimde ifade etmektedir.

Okulumuzda yapılan programda emeği geçen öğrenci ve öğretmenlerimize teşekkür ederiz.

Şbt

Okulumuzda bugün öğrencilerimize, öğretmenlerimize ve okul personeline Müzik Öğretmenimiz aynı zamanda Adana MEB AKUB (Arama ve Kurtarma Birimi) Gönüllüsü Mehmet ÜNAL tarafından Acil Durum Farkındalık Eğitimi verilmiştir.

Kas

24 Kasım Öğretmenler Günü okulumuzda çeşitli etkinliklerle kutlandı. Bu özel günde emeği geçen öğretmen ve öğrencilerimize teşekkür eder, Şehit Ziya Özkozanoğlu Ortaokulu olarak vatana millete hayırlı, aydın nesiller yetiştirmeye kendini adamış tüm öğretmenlerimizin öğretmenler gününü kutlarız.

Kas

Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'ün aramızdan ayrılışının 85. yıl dönümü dolayısıyla okulumuzda 10 Kasım Atatürk'ü Anma Programı gerçekleştirildi. Öğretmenlerimiz Mehmet ÜNAL ve Emsal SARIGEÇİLİ yönetiminde hazırlanan programda emeği geçen tüm öğretmen ve öğrencilerimize teşekkür ederiz.

Kas

Deneme sınavında  dereceye giren öğrencilerimiz için madalya töreni yapıldı. Başarılı öğrencileri ödüllendirmek, motive etmek, rekabet ortamı oluşturmak ve başarıları artırmak için sınıflar bazında ilk üçe giren öğrencilere madalya verildi. Öğrencilerin madalyaları okul Müdürümüz Murat YARDIMCI ve sınıflar bazında birinci olan öğrencilerin Sınıf Rehber Öğretmenleri tarafından verildi. Öğrencilerimizin başarılarının devamını diliyoruz.

Kas

31 Ekim Salı günü okulumuzda Cumhuriyetimizin 100. yılı kutlama programı yapıldı. Kutlamalarımız saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başladı. Zeybek oyunu, halk oyunları, şiirler, marşlarla öğrencilerimizin unutamayacağı güzel bir gün yaşadık. Kutlamalar coşkulu bir şekilde tamamlandı. Emeği geçen başta görevli öğretmenlerimize ve öğrencilerimize teşekkür ediyoruz. Nice 100. yıllara. Cumhuriyetimizin 100. yaşı kutlu olsun.

Kas

Öğrencilerimizin Cumhuriyetimizin 100. yılını daha bilinçli daha etkili bir şekilde anlamaları ve kutlamaları için okulumuzda Cumhuriyet Sokağı oluşturulmuştur. Bu projede emeği geçen başta Sosyal Bilgiler Öğretmenimiz Özgür ÖZTÜRK ve Müzik Öğretmenimiz Mehmet ÜNAL olmak üzere desteğini esirgemeyen idareci ve öğretmenlerimize teşekkür ediyoruz. Cumhuriyetimizin 100. yılı kutlu olsun.

Eyl

Alemlere Rahmet olarak gönderilen Peygamber efendimizin dünyaya teşrifi dolayısıyla Rebiülevvel ayının 12. günü idrak edilen Mevlid Kandili okulumuzda kutlandı. Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmenleri ve öğrencilerle birlikte gerçekleştirilen programda şiirler, ilahiler okundu. Ona layık bir ümmet olabilmek dileğiyle proğramda emeği geçen öğretmenlerimize ve öğrencilerimize teşekkür ederiz.

Eyl

2023-2024 Eğitim-Öğretim yılı İlköğretim Haftası okulumuz bahçesinde tören ve etkinliklerle kutlandı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan törende okulumuz öğrencilerinin günün anlam ve önemine yönelik konuşmalarının ardından şiir okunmasıyla tören devam etti. Tören yeni eğitim öğretim yılının okulumuz ve milletimize hayırlı olması dilekleriyle sona erdi.